Jongeren

Outfit inspiratie in Modemuseum Hasselt

Ben je benieuwd waar de roots van jouw kledingstijl liggen? Hoe jongeren en mode elkaar beïnvloeden? Of wil je liever inspiratie opdoen voor je nieuwe outfit? Onze expo’s bieden jou het antwoord. Krijg je niet genoeg van onze spannende modeverhalen? Ga dan zelf creatief aan de slag in één van onze workshops of doe mee aan ons jongerenprogramma.

Wil je inschrijven of heb je vragen?  modemuseum@hasselt.be

Delen:

Agenda

Start to... borduren. Pimp je totebag

Cursus met open sessies - zo 12 feb 2023 13:00
Kom jij ook wel eens van die leuke borduurwerkjes tegen op social media, maar heb je geen idee hoe je eraan moet beginnen? Of ben je er net mee begonnen, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Tijdens deze workshop leert Nike Reynders je in de kneepjes van het vak. Je borduurt de leukste dingen op een totebag. Die je dan uiteraard achteraf overal trots kan showen. Nike Reynders wil je graag laten kennismaken met haar favoriete hobby: borduren. Van omabloemen tot Lisa Simpson of Marc Van Ranst, ze borduurt het allemaal! Ze werkt vooral met de klassieke borduurring, maar experimenteert ook met borduren op kledij en tassen.
Lees meer
image Start to... borduren. Pimp je totebag

Talk ontwerper Marylène Madou

Lezing of congres - do 23 mrt 2023 20:00
De ontwerpen van Marylène Madou hebben een unieke signatuur van kleurrijke prints die gebaseerd zijn op haar eigen schilderijen en digitale illustraties. Haar gelijknamige merk mocht in 2022 vijf kaarsjes uitblazen. Inmiddels heeft ze heel wat bijzondere collabs op haar naam. Maar wist dat je alles begon met een wedstrijd die ze won in Modemuseum Hasselt in 2016? Kom naar de lezing georganiseerd door de Vrienden van het Modemuseum Hasselt en ontdek het indrukwekkende parcours dat ze inmiddels afgelegd heeft.
Lees meer
image Talk ontwerper Marylène Madou

Upcycle je eigen tas (10 tot 16 jaar)

Cursus met open sessies - za 15 apr 2023 00:00
Design kan uit onverwachte hoek komen... Vraag het maar aan @fe.mmke! Op 16 en 15 april geeft ze een unieke workshop upcyclen. Deelnemers leren hoe ze hun eigen tas kunnen maken... vertekkend van bestaande kledingstukken en objecten. Stijlvol zijn zonder onnodig afval te creëren... dat is de droom, toch? Zeker als je workshop begeleider IKraan en Naomi Wolfs al heeft mogen stylen.
Lees meer
image Upcycle je eigen tas (10 tot 16 jaar)

Glorieus Modieus | Pasen | 12+

Kamp of vakantie - di 11 apr 2023 tot vr 14 apr 2023
Met passion for fashion bedenken en creëren we onze eigen kledingstukken. We leren de basics van kledingontwerp, naaimachines, naald, draad, en maken zo unieke kleren die je nergens anders kan vinden. Onze uitvalsbasis is in het Hasseltse modemuseum waar we tonnen inspiratie kunnen opdoen. Eindigen doen we in stijl met onze eigen modeshow! In samenwerking met Het Modemuseum Hasselt
Lees meer
image Glorieus Modieus | Pasen | 12+

Glorieus Modieus | Zomer week 2 | 9+

Kamp of vakantie - ma 10 jul 2023 tot do 13 jul 2023
Met passion for fashion bedenken en creëren we onze eigen kledingstukken. We leren de basics van kledingontwerp, naaimachines, naald, draad, en maken zo unieke kleren die je nergens anders kan vinden. Onze uitvalsbasis is in het Hasseltse modemuseum waar we tonnen inspiratie kunnen opdoen. Eindigen doen we in stijl met onze eigen modeshow! In samenwerking met Het Modemuseum Hasselt
Lees meer
image Glorieus Modieus | Zomer week 2 | 9+

Anti-Valentijn aperitiefrondleiding

Begeleide uitstap of rondleiding - di 14 feb 2023 00:00
Happy singles night (anti-Valentijn) Ben jij een happy single? En heb je geen zin in het kleffe gedoe rond Valentijn? Dan openen we op 14 februari onze deuren speciaal voor jou! Samen met andere happy singles en een gids ontdek je de tentoonstelling BAGS. Tot slot praat je nog even na en klink je samen op deze geslaagde anti-Valentijn avond. Let op: dit is geen date night! Maar een rondleiding met andere geïnteresseerden in mode en cultuur.
Lees meer
image Anti-Valentijn aperitiefrondleiding

Talk Matteo La Rosa

Lezing of congres - do 27 apr 2023 20:00
Fake of niet fake? Matteo La Rosa, ontwerper uit Genk, kan het wel onderscheiden. Zijn jarenlange ervaring als manager van een vintage store leverde hem een getraind oog op. Bij merktassen kan je dit bijvoorbeeld zien in de kleinste details zoals stiknaden of logo’s. Bijvoorbeeld bij de Hermes-tas: als de letters van het logo iets te laag zijn geplaatst, dan weet je dat het fake is. Bij de Kelly-handtas kan je het vooral zien aan het leer. De echte tas is gemaakt van heel zacht kalfsleer en dat is moeilijk na te maken. Vergis je niet: fake tassen zijn niet altijd goedkoper, soms zijn ze van zeer goede kwaliteit … In deze TALK leert Matteo je waarop je kan letten om dit onderscheid te zien. Achteraf kan je napraten met een drankje.
Lees meer
image Talk Matteo La Rosa

Haken met je oma/opa - Krokuskriebels

Cursus met open sessies - za 25 feb 2023 14:00
Haken is hot! Maar hoe begin je eraan? Door het te leren van iemand die al kan haken: je oma of je opa bijvoorbeeld. Leer van hen de basissteken en haak samen je eerste ontwerp: een tasje. Of misschien ben jij wel de expert en leer jij je oma of opa haken?
Lees meer
image Haken met je oma/opa - Krokuskriebels

Aperitiefrondleiding: BAGS

Begeleide uitstap of rondleiding - zo 5 feb 2023 11:00 - meerdere data
Dompel je, samen met een bevlogen gids, onder in de wereld van de tas. Sta stil bij reiskoffers, designerbags, Belgische tassen en tassen in allerlei gekke vormen én bij de verhalen erachter. Want een tas is nooit zomaar een tas, het is ook een uiting van identiteit en status. Kom meer te weten over het maakproces van de tas: van schets tot afgewerkt product en werpt een blik in de ateliers van toonaangevende ontwerpers. Je luistert, kijkt én voelt. Na deze rondleiding heeft de tas geen geheimen meer voor jou! Als kers op de taart bubbel je nog na met een glaasje cava of een mocktail.
Lees meer
image Aperitiefrondleiding: BAGS

Maak je eigen leren handtas

Cursus met open sessies - zo 12 mrt 2023 10:00
Maak je leren handtas in deze 6 uur durende workshop onder begeleiding van Els Kreemers van Les Métiers du Cuir. De workshop start met een korte uitleg over duurzaam leder. Erna ga je er zelf mee aan de slag. Bovendien kan je ondertussen bij Els terecht met al jouw vragen. Aantal deelnemers is beperkt tot 10.
Lees meer
image Maak je eigen leren handtas

Upcylce je eigen tas (10 tot 16 jaar)

Cursus met open sessies - za 15 apr 2023 10:00
Design kan uit onverwachte hoek komen… Vraag het maar aan @fe.mmke! Op 16 april geeft ze een unieke workshop upcycling. Deelnemers leren hoe ze hun eigen tas kunnen maken… vertekkend van bestaande kledingstukken en objecten. Stijlvol zijn zonder onnodig afval te creëren… dat is de ultieme droom van elke tiener, toch? Zeker als je workshopbegeleider IKraaan en Naomi Wolfs al heeft mogen stylen. Schrijf je nu in!
Lees meer
image Upcylce je eigen tas (10 tot 16 jaar)

Glorieus modieus | Krokus | 9+

Kamp of vakantie - ma 20 feb 2023 tot wo 22 feb 2023
Met passion for fashion bedenken en creëren we onze eigen kledingstukken. We leren de basics van kledingontwerp, naaimachines, naald, draad, en maken zo unieke kleren die je nergens anders kan vinden. Onze uitvalsbasis is in het Hasseltse modemuseum waar we tonnen inspiratie kunnen opdoen. Eindigen doen we in stijl met onze eigen modeshow! In samenwerking met Het Modemuseum Hasselt
Lees meer
image Glorieus modieus | Krokus | 9+

DIY: maak je eigen tasje - krokuskriebels

Cursus met open sessies - di 21 feb 2023 14:00 - meerdere data
Popelt iemand uit je kroost om ontwerper te worden? Dan hebben we de ideale oefening. Ga aan de slag met stoffen, naald en draad en creëer een eenvoudig tasje, dat je nadien creatief versiert. Wat ga jij erin stoppen? Ervaring is helemaal niet nodig, we leren je dit van A tot Z.
Lees meer
image DIY: maak je eigen tasje - krokuskriebels

Expo: Bags: inside out. De tas binnenstebuiten.

Tentoonstelling - vr 23 dec 2022 tot zo 14 mei 2023
De tas binnenstebuiten (‘Bags: Inside Out’) is de meest volledige expo ooit gewijd aan dit ultieme accessoire. De tentoonstelling onderzoekt onze eeuwenlange fascinatie voor de tas, van designer- en reistas over vanity case tot militaire rugzak. De expo bevat innovatieve designs van Mulberry en Karl Lagerfeld, iconische tassen van Jane Birkin en Sarah Jessica Parker, alsook een greep uit het luxueuze erfgoed van Hermès en de streetwear van wijlen Virgil Abloh voor Off-White. Ze geeft je tevens een exclusieve kijk in het maakproces en in de wondere wereld van het atelier. Deze thematische tentoonstelling, gecureerd door Lucia Savi, is een productie van het Victoria and Albert Museum en exploreert de functie, status en het vakmanschap van de tas aan de hand van 300 objecten, gaande van piepkleine tasjes tot luxueuze reiskoffers. Ze ontrafelt het fascinerende verhaal dat verborgen zit in die begerenswaardige objecten van de zestiende eeuw tot en met vandaag. Modemuseum Hasselt verrijkt dit verhaal met een Belgische dimensie door de toevoeging van waardevolle stukken uit de eigen collectie.
Lees meer
image Expo: Bags: inside out. De tas binnenstebuiten.

Blijf op de hoogte