Gezinnen en kinderen

Met je gezin

Van zwierige jurken over hightech outfits tot knotsgekke pakken: voor kinderen valt er heel wat te ontdekken in onze expo’s. Daarom voorzien we telkens een gezinsparcours op maat van onze jongste bezoekers en hun (groot)ouders bij iedere tentoonstelling. Voor de expo We Need to Talk about Fashion praten de stukken tegen jullie.

Wist je dat onze kledingstukken met elkaar praten, lachen én dansen? En dat telkens als je niet kijkt. Maar voor één keertje praten ze wel. Meer nog: ze geven je zelfs opdrachten. Los die op en ontdek wat de kledingstukken tegen jou zeggen. Tot slot mag ook jij je mening geven over mode.

(Gratis voor kinderen tot 12 jaar)

Ontdek de rest van ons aanbod in de agenda onderaan deze pagina. 

Speciaal voor kinderen

Leven je kinderen zich liever uit in een creatieve workshop, een uniek verjaardagsfeestje of een superleuk kamp? Bekijk dan zeker het aanbod in de agenda hieronder.  

Wil je inschrijven? Klik op de knop 'tickets' in de menubalk.

Heb je vragen? Mail ons dan op modemuseum@hasselt.be. We helpen je graag verder.  

Jouw kinderfeestje in het museum 

Hiep hiep hoera! Je bent eindelijk jarig en… je zoekt een uniek feestje? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij maken van jouw verjaardag een heus modespektakel en gaan samen op ontdekkingstocht doorheen onze huidige tentoonstelling. Spot je een outfit die perfect is voor jouw verjaardag? Of misschien een paar coole schoenen? De rest regelen wij samen: we gaan aan de slag om unieke accessoires te maken en sluiten af met een leuke fotoshoot. Jij en jouw vrienden mogen de zelfgemaakte creaties na afloop natuurlijk mee naar huis nemen. Zien we je dan?

Praktische info:
Wanneer: vanaf september, op zaterdag- en zondagnamiddag
Hoelaat: 14u00 t.e.m. 16u30
Leeftijd: van 6 tot 12 jaar (max. 12 kinderen inclusief de jarige, max. 2 volwassen begeleiders)
Prijs: €80 (inclusief gids, activiteit en een verrassing voor de jarige—je brengt zelf drankjes, hapjes en servies mee.)

Reserveer: modemuseum@hasselt.be

 

Delen:

Agenda

Schatten van Vlieg in Modemuseum Hasselt

Spel of quiz - ma 1 jul 2024 tot za 31 aug 2024

In de kelders van het museum vonden we een geheimzinnig kistje. Zit er een schat in verborgen? Of een oude kaart? Alleen jij kunt het mysterie ontrafelen. Zet daarom je beste speurneus op en scherp je smaakpapillen aan. Help ons zo het hangslot te kraken en ontdek wat in de kist verborgen ligt.

Dit spannende avontuur is perfect voor speurneuzen van 6 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Kom je ook?

Praktisch:

  • Gratis voor kinderen tot 12 jaar. Volwassenen betalen de voor hen geldende toegangsprijs
  • Duur: 60 tot 90 minuten
  • Het museum heeft geen cafetaria, maar er zijn heel wat zaken in de buurt waar je iets kan eten of drinken
  • De zoektocht gaat volledig binnen door 
Lees meer
image Schatten van Vlieg in Modemuseum Hasselt

Nocturne M&Others

Tentoonstelling - wo 21 aug 2024 17:00

Kom jij naar Hasselt tijdens de Virga Jessefeesten? Modemuseum Hasselt zet zijn deuren open tot in de avonduurtjes! Mis jouw kans niet om de expo 'M&Others: Mode & moederschap' gratis te bezoeken.

Lees meer
image Nocturne M&Others

Aperitiefrondleiding M&Others

Begeleide uitstap of rondleiding - zo 7 jul 2024 11:00 - meerdere data

Tijdens deze aperitiefrondleiding duik je samen met een gids in de wereld van mode en moederschap. Je staat stil bij ontwerpers die teruggrijpen naar de stijl van hun moeder, symbolische modemoeders, zwangerschapskledij én Mom style. Je ontdekt de verhalen erachter, je luistert, kijkt én voelt. Na deze rondleiding heeft de mode van ‘mothers & others’ geen geheimen meer voor jou! Als kers op de taart bubbel je nog na met een glaasje cava of een mocktail. 

Lees meer
image Aperitiefrondleiding M&Others

M&Others. Mode & moederschap

Tentoonstelling - vr 14 jun 2024 tot zo 5 jan 2025

Moederfiguren in al hun gedaanten staan centraal in M&Others. De expo belicht zowel verwantschap als gekozen families, mentoring, artistieke affiliatie en andere vormen van het moederen. Van ouderschap als katalysator voor creatieve energie van ontwerpers tot moeders als hun inspiratiebron: M&Others in de modewereld zijn terug van ... nooit weggeweest!

Moederschap is fysiek en emotioneel ingrijpend, een life-changer. Historisch gezien verhulde kledij het veranderende lichaam van moeders-in-spe. Vanaf 1900 ontstaat er echter zowel in de mode als de maatschappij een grotere bewustwording rond de culturele identiteit van moeders, die uitmondde in een echte viering van moeders en moederfiguren in de 20ste en 21ste-eeuwse mode. Denk maar aan de iconische looks met ontblote zwangere buik van sterren als Demi Moore en Rihanna.

Moederschap gaf creatieve impulsen aan ontwerpers als Jeanne Lanvin en Sonia Rykiel. Als ware matriarch en mentor, drukte symbolische ‘modemoeder’ Madeleine Vionnet haar artistieke stempel op de creaties van tijdsgenoten én die van hedendaagse ontwerpers. Vandaag grijpen ontwerpers als Simon Porte Jacquemus terug naar de herinnering aan en stijl van hun moeder. In een modieuze notendop: van Christian Diors ‘New Look’ tot de statige ‘vrouwen die dragen’ van de Zuid-Afrikaanse Thebe Magugu, de verhalen over moeders, moederfiguren, mentors en familiebanden lopen als rode draden doorheen de modegeschiedenis van vroeger en nu!

M&Others benadert de overweldigende ervaring van moederschap niet alleen via spectaculaire bruiklenen van originele kledingstukken, maar ook via persoonlijke en openhartige getuigenissen van toonaangevende ontwerpers en bekendheden als Bernadette, Meryll Rogge, Thebe Magugu, Leen Dendievel en Elodie Ouédraogo.

Lees meer
image M&Others. Mode & moederschap

Lerarendag M&Others

Begeleide uitstap of rondleiding - za 24 aug 2024 10:00

Zin om kennis te maken met de nieuwe expo M&Others en het scholenaanbod? Dan verwelkomen we je, samen met je gezin, graag tijdens de lerarendag op 24 augustus.

Welke rol speelt kleding in jouw leven? En hoe drukken moeders hun stempel op de modewereld? Tijdens deze gratis Lerarendag – Expo M/Others Modemuseum Hasselt kan je deelnemen aan een rondleiding met workshop op maat van je klas, of kiezen voor een vrij bezoek, eventueel met kinderparcours (tot 12 jaar). 

In samenwerking met Klasse Lerarenkaart. 

Praktisch

  • Enkel voor leerkrachten (op vertoon van een geldige lerarenkaart).
  • Reserveren is verplicht. 
  • Hou in je keuze rekening met het aanbod op maat en de leeftijd van de kinderen in je gezelschap.
  • Je ontvangt bij het onthaal een persoonlijke goodiebag en bonnetjes om met je gezelschap achteraf te genieten van een hapje en een drankje.
Lees meer
image Lerarendag M&Others

Nocturne M&Others met performance door Krietjur

Dansvoorstelling - wo 14 aug 2024 17:00

Krietjur is er eentje om naar uit te kijken! Gekend om haar prachtige looks en dure smaak voor mode, gemengd met een vleugje duisternis. Geïnspireerd door supermodellen uit de jaren 90 en fetisjbladen uit de jaren 50, trekt ze alle aandacht met ieder optreden. Speciaal voor M&Others brengt ze een performance die inspeelt op een thema uit de expo: Mothers & Monsters!

Lees meer
image Nocturne M&Others met performance door Krietjur

Te gast: Culture Club Zomer

Festiviteit - za 20 jul 2024 11:00

Beleef het radioprogramma over kunst en cultuur 'Culture Club Zomer' live vanuit M&Others. Geniet van boeiende gesprekken en betoverende livemuziek. Of laat je door een bevlogen gids rondleiden doorheen de expo.

Lees meer
image Te gast: Culture Club Zomer

Blijf op de hoogte