Kom met je klas

Beleef met je klas naar Modemuseum Hasselt

Wil je samen met je leerlingen* een uitdagend én creatief museumbezoek beleven? Dat kan! Een enthousiaste gids neemt je klas op sleeptouw doorheen de fascinerende wereld van de mode: samen verkennen jullie de expo, leren jullie heel wat nieuwe dingen én verwerken jullie dit op een creatieve manier. En uiteraard werk je tijdens elk bezoek aan verschillende eindtermen. 

Of ben je eerder op zoek naar een leerrijke voor- of namiddag om samen met je collega’s door te brengen? Laat je dan verrassen door onze inspiratierondleiding voor leerkrachten.

* Ook kinderen en jongeren met een beperking of anderstalige achtergrond zijn van harte welkom.

Wil je een bezoek boeken of heb je vragen, mail dan naar modemuseum.educatie@hasselt.be.

Bezoek DRESS.CODE. met je groep of klas

Scholenprogramma DRESS.CODE. - lager onderwijs

Heb jij al eens je broek gescheurd? Een knoop verloren? Of een kledingstuk gekregen dat eerst van iemand anders was? Stel je nu eens voor dat die kledingstukken kunnen praten en aan jou willen vertellen wat ze allemaal meegemaakt hebben. Om dat te kunnen, moet je wel eerst de dresscode kraken samen met je klasgenoten. Ontdek op een speelse wijze de expo DRESS.CODE. en pas de verschillende codes daarna toe op je eigen ontwerp. Wat heeft jouw kledingstuk allemaal te vertellen?

Meer info

 

Scholenprogramma DRESS.CODE. - secundair onderwijs

Onderzoek de verschillende sporen die een kledingstuk kan hebben aan de hand van onze DRESS.CODE. Onderzoek, luister, kijk en bewonder en ontdek zo de geschiedenis die kledingstukken kunnen meedragen. Werp een blik op nooit getoonde stukken en pas daarna op geheel experimentele wijze de dresscode toe op een doorsnee silhouet. Trek jij ook de schoenen aan van een herinnering?

Meer info

Delen:

Agenda

Museum- en sportkamp: Kleurige superkrachten!

Kamp of vakantie - ma 2 nov 2020 09:30 - meerdere data
Een superheld vliegt als een vleermuis door de nacht en slingert van gebouw naar gebouw. Maar als hij zijn superheldenpak niet had, zou hij dan nog steeds een superheld zijn? Ziet Batman er even duister uit zonder zijn vleermuiskostuum? En is Superman nog even sterk wanneer hij in zijn pyjama in de zetel zit? Ontdek zelf welke superkrachten er in kledingstukken zitten en wat jij nodig zou hebben om zelf een superheld te zijn. Samen onderzoeken, speuren en creëren we om jouw kleurige superkrachten naar boven te halen. In de namiddag onderzoek je jouw superheldkrachten, in namiddag tover je die om in sportieve kriebels. Wanneer: 2 t.e.m. 6 november (geboortejaren 2012—2014), voormiddag museum, namiddag sport Prijs: € 65 p.p. Extra: breng je eigen lunchpakket en drankje mee
Lees meer
image Museum- en sportkamp: Kleurige superkrachten!

Workshop: The story of a shirt - Anne Nagels

Cursus of workshop - za 31 okt 2020 10:00
Kledingstukken vertellen een verhaal. Een mannenhemd is een klassiek en tijdloos kledingstuk, maar kan bijzonder worden door de herinneringen die eraan kleven. Door het te lijf te gaan met naald en draad, kan je dit stuk een tweede leven geven en deze emoties blijvend koesteren. In deze workshop herwerk je deze klassieker tot een nieuw item in jouw garderobe. Dat doe je uiteraard niet alleen: je krijgt hulp bij het bedenken én uitwerken van jouw ontwerp. Anne Nagels heeft twee passies: wetenschap onderwijzen én mode ontwerpen. Ze biedt een alternatief voor fast fashion en geeft kleding, vaak met een emotionele waarde, een tweede of derde leven. Haar missie: herdenk, hermaak en hercirculeer kledingstukken! Maximum 8 deelnemers Extra: ervaring met het werken met een naaimachine is vereist. Je brengt een mannenhemd, een naaimachine, naaigerief én je eigen lunchpakket mee.
Lees meer
image Workshop: The story of a shirt - Anne Nagels

Expo: Activewear

Tentoonstelling - zo 6 jun 2021 tot do 30 dec 2021
Door de ingrijpende organisatorische gevolgen van corona verschuift de expo Activewear met gastcuratoren Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée naar het voorjaar van 2021. Vele modehuizen, musea en andere partners voor deze expo starten pas over een paar maanden opnieuw een normale werking op. Hierdoor komt onze voorbereiding ernstig in het gedrang. Bovendien zijn een aantal cruciale elementen uit de expo wegens niet-essentiële verplaatsingen op dit moment niet mogelijk. Dankzij de verschuiving naar 2021 kunnen we blijven inspelen op de grote sportieve evenementen zoals de Olympische Spelen en het EK die ook verplaatst zijn.In de plaats van Activewear programmeren we een expo met eigen collectie: Dress Code.
Lees meer
image Expo: Activewear

Blijf op de hoogte