Groepen

Beleef Modemuseum Hasselt in groep

In groep

Met je familie, vrienden of vereniging

Doe je graag een leuke activiteit samen met je vrienden, familie of vereniging? Ontdek dan in groep het museum. Laat je tijdens een rondleiding onderdompelen in de intrigerende wereld van de mode, al dan niet gevolgd door een creatieve workshop.

Met je team, collega’s of bedrijf

Ben je op zoek naar een inspirerende groepsactiviteit of teambuilding met je medewerkers of collega’s? Dan ontvangen we jullie graag voor een uniek bezoek, al dan niet begeleid door een gids.

Voor leerkrachten bieden wij een inspiratierondleiding op maat aan.

Wil je een bezoek boeken of heb je vragen, mail dan naar modemuseum@hasselt.be.

Delen:

Agenda

Aperitiefrondleiding expo We Need to Talk about Fashion

Begeleide uitstap of rondleiding - zo 3 dec 2023 11:00 - meerdere data

Welke rol speelt kleding in jouw leven? Denk je na over thema’s als duurzaamheid, overconsumptie en uitbuiting? Of geniet je gewoon graag van mooie en interessant gemaakte kleding? Met deze en andere vragen gaat een gids in gesprek met jou. Je bekijkt samen historische én hedendaagse kledingstukken en accessoires. Tot slot praten we na bij een aperitiefje (of frisdrank).

Wil je zeker zijn van je plaatsje in deze rondleiding, koop nu al je ticket online.

Lees meer
image Aperitiefrondleiding expo We Need to Talk about Fashion

Mode-speeddaten tijdens je lunchpauze

Begeleide uitstap of rondleiding - vr 26 jan 2024 12:15
Ontdek onze nieuwste museumervaring: speeddaten met mode! In slechts één uur tijd leidt een gepassioneerde gids je langs een aantal fascinerende collectiestukken. Terwijl je geniet van deze bijzondere ontmoetingen, krijg je de kans om te praten over prangende modevragen. Laad jezelf op tijdens je lunchpauze en keer vol energie terug naar je werk. Vergeet niet om je collega’s mee te brengen!
Lees meer
image Mode-speeddaten tijdens je lunchpauze

Workshop: start to... borduren: slogans op een totebag

Cursus met open sessies - za 17 feb 2024 13:00
Kom jij ook wel eens van die leuke borduurwerkjes tegen op social media, maar heb je geen idee hoe je eraan moet beginnen? Of ben je er net mee begonnen, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Tijdens deze workshop leer je de knepen van het vak. Je borduurt een zelfgekozen quote op een totebag. Die je dan uiteraard achteraf overal trots kan showen. - 26/11 van 10u tot 13u (volzet) - 17/2 van 13u tot 16u Nike Reynders wil je graag laten kennismaken met haar favoriete hobby: borduren. Van omabloemen tot Lisa Simpson of Marc Van Ranst, ze borduurt het allemaal! Breng zeker je eigen, favoriete totebag mee naar de workshop!
Lees meer
image Workshop: start to... borduren: slogans op een totebag

Workshop: de magie van smokken

Cursus met open sessies - za 9 dec 2023 10:00
Deze tijdloze handwerktechniek zal je zeker charmeren! Oorspronkelijk gebruikt in kinderkleding en praktische stukken, heeft deze eeuwenoude techniek nog steeds een prominente plaats in de moderne mode. Je maakt uitgebreid kennis met de veelzijdigheid van de techniek, die je helpt om verbluffende creaties te maken. Ben je handig met naald en draad? Dan heb je al een voorsprong! Momenteel zitten we in de eerste fase van het implementeren van een nieuw reservatiesysteem. De inschrijving voor deze workshop maakt hiervan deel uit. Daarom verloopt jouw reservatie anders dan je gewoon was voor Modemuseum Hasselt. Stap 1: Je klinkt op de inschrijfknop en registreert jezelf. Dat kan veilig met itsme of met e-mail en paswoord. Stap 2: Als je daarna niet op de pagina van de workshop komt, klik je nogmaals op de inschrijfknop. Stap 3: Je schrijft je in en doorloopt alle stappen. Stap 4: In je mailbox ontvang je drie mails: de reservatiebevestiging, het overzicht van je bestelling en, een paar dagen voor de workshop, een reminder.
Lees meer
image Workshop: de magie van smokken

Expo: We Need to Talk about Fashion

Tentoonstelling - vr 23 jun 2023 tot zo 18 feb 2024
Wat betekent mode voor jou? Denk je na over thema's als overconsumptie en uitbuiting? In de expo We Need to Talk about Fashion bevraagt Modemuseum Hasselt bezoekers, experten en zichzelf over de rol van mode en kleding. De expo legt vier gespreksonderwerpen op tafel: verzet, eerlijkheid, nostalgie en plezier. Maar liefst honderd recent verworven collectiestukken van het museum worden in een nieuw daglicht geplaatst en werpen een blik op actuele thema's zoals wankelende schoonheidsidealen, inclusiviteit en duurzaamheid. Hoe interpreteren we een 19de-eeuwse katoenen jurk? Hoe ervaren we korte topjes en mantels gemaakt uit bont? Historische en hedendaagse silhouetten van onder andere Lanvin, Vionnet, Alexander McQueen, Vivienne Westwood, Raf Simons en Comme des Garçons worden onderworpen aan deze nieuwe inzichten en illustreren dat mode een belichaming is van een steeds evoluerende maatschappij. Ga jij mee het gesprek aan?
Lees meer
image Expo: We Need to Talk about Fashion

Workshop: visible mending: repareer je eigen kleren op kunstige wijze (18+)

Cursus met open sessies - za 20 jan 2024 10:00
Verleng de levensduur van je kleding op creatieve wijze. Duik mee in de handwerktechniek van ‘visible mending’ (zichtbaar repareren). Op breiwerk of denim, opvallend of ingetogen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Breng je eigen kledingstuk, met gat of scheur erin en geef het een kunstig tweede leven. Ben je handig met naald en draad? Dat is een plus. Momenteel zitten we in de eerste fase van het implementeren van een nieuw reservatiesysteem. De inschrijving voor deze workshop maakt hiervan deel uit. Daarom verloopt jouw reservatie anders dan je gewoon was voor Modemuseum Hasselt. Stap 1: Je klinkt op de inschrijfknop en registreert jezelf. Dat kan veilig met itsme of met e-mail en paswoord. Stap 2: Als je daarna niet op de pagina van de workshop komt, klik je nogmaals op de inschrijfknop. Stap 3: Je schrijft je in en doorloopt alle stappen. Stap 4: In je mailbox ontvang je drie mails: de reservatiebevestiging, het overzicht van je bestelling en, een paar dagen voor de workshop, een reminder.
Lees meer
image Workshop: visible mending: repareer je eigen kleren op kunstige wijze (18+)

Blijf op de hoogte