Bags: Inside Out

Bags: Inside Out

23.12.22-14.05.23

Vanaf 23 december kan je de vrije loop geven aan jouw liefde voor (hand)tassen in de nieuwe expo BAGS: INSIDE OUT. Bijna 300 objecten illustreren de eeuwenoude en wereldwijde fascinatie voor de tas: van de iconische Brillant van Delvaux en de Kellybag van Hermès tot piepkleine vanity cases, militaire rugzakken en luxueuze reiskoffers. De tentoonstelling staat niet enkel stil bij het maakproces van de tas, maar ook bij de ingrediënten die haar succes bepalen. Een (hand)tas is immers niet alleen functioneel, maar is ook een uiting van identiteit en status. Wie ben je en wat wil je uitstralen?

Campagnebeeld staaltje vakmanschap van Niels Peeraer

Speciaal voor de tentoonstelling bedacht Belgisch ontwerper Niels Peeraer samen met creatief bureau Milk and Cookies een campagnebeeld bij de expo waarin vakmanschap centraal staat. 

Meer info
Campagnebeeld Bags

Agenda

Anti-Valentijn aperitiefrondleiding

Begeleide uitstap of rondleiding - di 14 feb 2023 00:00
Happy singles night (anti-Valentijn) Ben jij een happy single? En heb je geen zin in het kleffe gedoe rond Valentijn? Dan openen we op 14 februari onze deuren speciaal voor jou! Samen met andere happy singles en een gids ontdek je de tentoonstelling BAGS. Tot slot praat je nog even na en klink je samen op deze geslaagde anti-Valentijn avond. Let op: dit is geen date night! Maar een rondleiding met andere geïnteresseerden in mode en cultuur.
Lees meer
image Anti-Valentijn aperitiefrondleiding

Talk Matteo La Rosa

Lezing of congres - do 27 apr 2023 20:00
Fake of niet fake? Matteo La Rosa, ontwerper uit Genk, kan het wel onderscheiden. Zijn jarenlange ervaring als manager van een vintage store leverde hem een getraind oog op. Bij merktassen kan je dit bijvoorbeeld zien in de kleinste details zoals stiknaden of logo’s. Bijvoorbeeld bij de Hermes-tas: als de letters van het logo iets te laag zijn geplaatst, dan weet je dat het fake is. Bij de Kelly-handtas kan je het vooral zien aan het leer. De echte tas is gemaakt van heel zacht kalfsleer en dat is moeilijk na te maken. Vergis je niet: fake tassen zijn niet altijd goedkoper, soms zijn ze van zeer goede kwaliteit … In deze TALK leert Matteo je waarop je kan letten om dit onderscheid te zien. Achteraf kan je napraten met een drankje.
Lees meer
image Talk Matteo La Rosa

Haken met je oma/opa - Krokuskriebels

Cursus met open sessies - za 25 feb 2023 14:00
Haken is hot! Maar hoe begin je eraan? Door het te leren van iemand die al kan haken: je oma of je opa bijvoorbeeld. Leer van hen de basissteken en haak samen je eerste ontwerp: een tasje. Of misschien ben jij wel de expert en leer jij je oma of opa haken?
Lees meer
image Haken met je oma/opa - Krokuskriebels

Aperitiefrondleiding: BAGS

Begeleide uitstap of rondleiding - zo 5 feb 2023 11:00 - meerdere data
Dompel je, samen met een bevlogen gids, onder in de wereld van de tas. Sta stil bij reiskoffers, designerbags, Belgische tassen en tassen in allerlei gekke vormen én bij de verhalen erachter. Want een tas is nooit zomaar een tas, het is ook een uiting van identiteit en status. Kom meer te weten over het maakproces van de tas: van schets tot afgewerkt product en werpt een blik in de ateliers van toonaangevende ontwerpers. Je luistert, kijkt én voelt. Na deze rondleiding heeft de tas geen geheimen meer voor jou! Als kers op de taart bubbel je nog na met een glaasje cava of een mocktail.
Lees meer
image Aperitiefrondleiding: BAGS

Maak je eigen leren handtas

Cursus met open sessies - zo 12 mrt 2023 10:00
Maak je leren handtas in deze 6 uur durende workshop onder begeleiding van Els Kreemers van Les Métiers du Cuir. De workshop start met een korte uitleg over duurzaam leder. Erna ga je er zelf mee aan de slag. Bovendien kan je ondertussen bij Els terecht met al jouw vragen. Aantal deelnemers is beperkt tot 10.
Lees meer
image Maak je eigen leren handtas

@modemuseum_hasselt

Blijf op de hoogte